• страница-глава-1 - 1
  • страница-глава-2 - 1

Syensqo ги прикажува најновите состојки за нега на кожа и коса во in-cosmetics Global

Syensqo (порано компанија Solvay Group) ќе ги претстави своите најнови состојки и концепти за формулација во секторот за нега на коса и кожа на Cosmetics 2024 од 16 до 18 април.
Изложбата Syensqo се фокусира на состојките за нега на коса и кожа, таргетирајќи ги најновите трендови на пазарот како што се силиконски алтернативи, формули без сулфати, етички извори и дерматолошка козметика.
Dermalcare Avolia MB (INCI: Persea Gratissima изоамил лаурат (и) масло): важен чекор кон алтернатива на силиконот што обезбедува својства на влажно и суво отплеткување и споредливи сензорни својства со силиконските масла.
Geropon TC Clear MB (INCI: Не е достапно): Лесен за ракување натриум метил кокоил таурат кој ги обезбедува сите придобивки од тауратот без проблеми со ракувањето.
Miranol Ultra L-28 ULS MB (INCI: недостапно): Сурфактант со ултра ниска сол што го олеснува згуснувањето.
Mirataine OMG MB (INCI: цетил бетаин (и) глицерин): емулгатор што се користи за создавање мултисензорни сензации и удобни раствори за масло.
Native Care Clear SGI (INCI: Guar-hydroxypropyltrimonium chloride): Лесно биоразградлив, неекотоксичен полимер за климатизација, со етички извори.
Mirataine CBS UP (INCI: Cocamidopropylhydroxysulfobetaine): Целосно цикличен сулфобетаин добиен од RSPO масни киселини, зелен епихлорохидрин и сертифициран со Biocycle DMAPA (диметиламинопропиламин).
Jean-Guy Le-Helloco, потпретседател за домашна нега и убавина на Syensqo, коментира: „Во Syensqo, се стремиме да бидеме пионери во одговорна убавина.Комбинирајќи ја нашата експертиза во науката и одржливоста, развиваме приспособени решенија кои не се вклопуваат само.Подобрувањето на квалитетот на животот, како и промовирањето на грижата за животната средина и етичките практики, е иднината на грижата за убавината и ние одиме во таа насока“.


Време на објавување: април-15-2024 година